Bideskinne bivirkninger

Hvilke kan der opstå ved brug?

Mange som netop har opdaget at de skærer tænder, og derfor aldrig har prøvet en bideskinne før, er urolige for hvilke bivirkninger der eventuelt kan følge med ved brugen af en sådan skinne. 

Derfor vil vi i denne artikel sætte fokus på, hvilke bideskinne bivirkninger der kan opstå, og forhåbentlig hjælpe dig til at gøre dig mere tryg i din beslutning om en bideskinne er den rette løsning for dig.

Mulige bivirkninger ved brug af en bideskinne

Ømhed i tilvænningsperioden

Det tager normalt 2-3 uger før man vænner sig til at bruge en bideskinne. I denne periode kan man opleve mindre ømhed i tænder eller kæbeleddet. Det er dog ganske normalt, helt ufarligt og vil forsvinde så snart du har brugt den regelmæssigt i et par uger.

Øget mundvand

Du kan opleve en øget produktion af mundvand, hvilket normaliseres efterhånden som du vænner dig til at have bideskinnen siddende.

Skinnen kan falde ud af munden

I de første par uger kan du også opleve at bideskinnen falder ud af munden imens du sover. Det er igen helt normalt og vil ikke være et problem, når du først har vænnet dig til brugen. 

Bakterieangreb og lugtgener

En grundig rengøring af sin bideskinne er vigtigt for at undgå bakterielle angreb, idet det er et fremmedlegeme i munden, og dermed ikke er en del af det naturlige immunforsvar.

Desuden oplever nogen at deres bideskinne lugter og er misfarvet. Det er en udfordring for mange at holde sin skinne hygiejnisk og frisk, når man har den i munden i mange timer og skal bruge den over længere tid.  Få hjælp i vores guide til bideskinne rengøring

Som du har kunnet læse, så er bivirkningerne ved en bideskinne ret milde. Skulle du have lyst til at prøve din første bideskinne, så er der er mange producenter på markedet og mange parametre at forholde sig til. 

Når du skal købe en bideskinne, kan det være en fordel at læse en test af de forskellige muligheder. Det kan du gøre i vores bideskinne test. Så sikrer du, at du får fat i den helt rigtige bideskinne, sparer penge på tandlægebesøg og jævnligt får en ny frisk og lækker skinne. 

Overblik over de 3 bideskinner i testen

Trustpilot bedømmelse
4/5

ANTIBITE Bideskinne -Testvinder (Score 4,0 ud af 5)

Antibite er den bedst anmeldte og mest populære bideskinne, som er tilgængelig for køb online. Med +10.000 tilfredse kunder over hele landet, er det i dag den førende onlineforhandler, hvilket deres 4-stjernede rating på Trustpilot bekræfter.

Priser fra 123,75,-

Trustpilot bedømmelse
3/5

Ekulf Nightguard Bideskinne
(Score 3,0 ud af 5)

Ekulf Nightguard er en tæt udfordrer til testvinderen. Denne bideskinne minder en del om Antibite, og er med god grund apotekernes klare favorit. Det er ligeledes en god testet bideskinne, som mange er tilfredse med. Dog er mængerabat ikke muligt. 

Priser fra 254,-

Trustpilot bedømmelse
2/5

Beconfident Dental Guard bideskinne (Score 2,0 ud af 5)

Beconfident Dental Guard tilbyder 3 forskellige typer af bideskinner. De har forskellige priser og er udviklet med forskellige formål. Disse produkter skiller sig markant ud fra de andre. Skinnerne er væsentligt dyrere og har samtidig en del utilfredse brugere. 

Priser fra 399,-