Min bideskinne lugter

Guiden til korrekt rengøring af bideskinne

Min bideskinne lugter, er et problem vi ofte hører. Det er en udfordring for mange at holde sin skinne hygiejnisk og frisk, når man har den i munden i mange timer og skal bruge den over længere tid – nogle genbruges endda i flere år før de udskiftes. 

Ikke desto mindre er en grundig rengøring af sin bideskinne utroligt vigtigt for at undgå bakterielle angreb, idet det er et fremmedlegeme i munden, og dermed ikke er en del af det naturlige immunforsvar. 

Desuden ved vi alle, at en gullig bideskinne der lugter, ikke ligefrem er appetitlig og giver lyst til at tage i munden inden sengetid. 

Gode metoder til bideskinne rengøring

Tandbørstning uden tandpasta

For nogen vil det være nok at skylle skinnen i vand, men du bør dog få gjort det til en god vane, altid at få renset bideskinnen med en tandbørste efter du har haft den i munden. Giv skinnen en tandbørstning med vand, dog uden tandpasta. 

Du bør ikke børste din skinne med tandpasta, da det kan indeholde slibemiddel. Det kan medføre ridser, hvori bakterier kan samle sig.

Tænk også på at være omhyggelig med din mundhygiejne. Børst tænder grundigt hver morgen og aften, anvend også tandtråd/tandstikker for at gøre rent imellem tænderne. 

Du bør faktisk være ekstra grundig med tandbørstningen inden skinnen puttes i munden, for tungen kan ikke fjerne belægninger og madrester fra tænderne på grund af at den sidder vejen. 

rengøring af bideskinne

Hold skinnen tør

Når du ikke bruger din skinne, er det vigtigt at den ligger rent og tørt. Hvis den er våd og fugtig, samler den nemlig hurtigt bakterier.

Du bør desuden altid opbevare bideskinnen i det etui der fulgte med. 

Rensetabletter til bideskinner

En tur med tandbørsten er dog sjældent nok til at fjerne misfarvninger, kalk og slid efter længere tids brug. Her er rensetabletter specielt udviklet til tandskinner og tandproteser en god løsning.

Tabletterne puttes i vand, og skinnen lægges ned i det brusende vand i en bestemt tidsperiode. De behøver ikke bruges dagligt, men blot ind i mellem når de trænger.

Vi anbefaler Active Plus tabletterne fra Steradent. Et rør med 30 stk. kan fås til en vejl. pris på 34,95,- Du finder dem via linket her

Skinnerne bør udskiftes

Bideskinner er ikke lavet til at holde for evigt. De bliver slidte og uhygiejniske. Derfor bør de altid udskiftes.

Den anbefalede levetid varierer efter om det er en skinne du har fået fremstillet af din tandlæge eller du har købt online.

Generelt siger man at specialfremstillet skinne fra tandlægen bør udskiftes hvert 3. år.

Har du købt en skinne som du selv skulle støbe, så bør de udskiftes hver 6. måned.

Du kan let bestille en medicinsk godkendt bideskinne online, som formes efter dit unikke tandsæt, og samtidig spare tusindvis af kroner på din tandlægeregning. 

Og som en bonus, så kan du udskifte din bideskinne oftere end hvert 3. år, hvilket for mange føles rarere og mere hygiejnisk med en ny helt frisk skinne. 

Da der er mange producenter på markedet og mange parametre at forholde sig til, når du skal købe en bideskinne, kan det være en fordel at læse en test af de forskellige muligheder. Det kan du gøre i denne bideskinne test lige her

Så sikrer du, at du får fat i den helt rigtige bideskinne, sparer penge på tandlægebesøg og jævnligt får en ny frisk og lækker skinne. 

Overblik over de 3 bideskinner i testen

Trustpilot bedømmelse
4/5

ANTIBITE Bideskinne -Testvinder (Score 4,0 ud af 5)

Antibite er den bedst anmeldte og mest populære bideskinne, som er tilgængelig for køb online. Med +10.000 tilfredse kunder over hele landet, er det i dag den førende onlineforhandler, hvilket deres 4-stjernede rating på Trustpilot bekræfter.

Priser fra 123,75,-

Trustpilot bedømmelse
3/5

Ekulf Nightguard Bideskinne
(Score 3,0 ud af 5)

Ekulf Nightguard er en tæt udfordrer til testvinderen. Denne bideskinne minder en del om Antibite, og er med god grund apotekernes klare favorit. Det er ligeledes en god testet bideskinne, som mange er tilfredse med. Dog er mængerabat ikke muligt. 

Priser fra 254,-

Trustpilot bedømmelse
2/5

Beconfident Dental Guard bideskinne (Score 2,0 ud af 5)

Beconfident Dental Guard tilbyder 3 forskellige typer af bideskinner. De har forskellige priser og er udviklet med forskellige formål. Disse produkter skiller sig markant ud fra de andre. Skinnerne er væsentligt dyrere og har samtidig en del utilfredse brugere. 

Priser fra 399,-